Rondleiding bij crisisopvang Petten

PETTEN – Er wordt nu nog hard gewerkt, maar vanaf vrijdag worden in een nieuwe crisisnoodopvang in Petten asielzoekers opgevangen. 

Woensdag konden inwoners van Petten en genodigden de locatie binnen bekijken. De asielzoekers komen in grote storm- en wintervaste tenten. In die tenten zijn veel slaapkamers waar per kamer 6 asielzoekers kunnen slapen. 

Verder zijn er gemeenschappelijke ruimten voor eten, recreatie en sanitair. Er zijn twee grote sanitairruimten, één voor mannen en één voor vrouwen. 

Vrijdag worden de eerste 100 asielzoekers in Petten verwacht. Dinsdag is de opvang waarschijnlijk vol. Dan zitten er 225 asielzoekers. 

De eerste medische zorg en onderwijs voor kinderen is op de locatie geregeld. Bij nood kan de huisarts worden ingeschakeld. 

De opvang is in eerste instantie voor twee maanden, tot eind december. Burgemeester Van Kampen gaat er echter vanuit dat het iets langer gaat duren.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *