Crisisopvang Petten langer open

PETTEN – De crisisnoodopvang voor vluchtelingen in Petten blijft langer open. 

Oorspronkelijk zou de crisisnoodopvang tot 31 december open blijven. Omdat de druk op het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) nog altijd erg hoog is, is aan de gemeente Schagen gevraagd de crisisnoodopvang langer open te houden.

Burgemeester Marjan van Kampen heeft besloten de opvang te verlengen tot 1 juli 2023. Door dit besluit krijgt de gemeente Schagen de verantwoordelijkheid om voor de kinderen in de crisisnoodopvang onderwijs te bieden. 

Op dit moment is de gemeente in gesprek met een schoolbestuur om te onderzoeken hoe hier het beste invulling aan gegeven kan worden.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
2 antwoorden
  1. Roger
    Roger zegt:

    Dit probleem is niet op te lossen door alleen maar meer opvang te creëren, er zal bij de poort een oplossing moeten komen. Het lag dan ook in de lijn der verwachting dat deze opvang er langer zou blijven staan. Elke week komt er een tankwagen met verse diesel om alle voorzieningen draaiende te houden en wat mij opvalt dat de millieubewegingen nu erg stil zijn en dat de stikstofoxiden uitstoot nu ineens niet meer belangrijk zijn terwijl alle ontwikkelingen in petten al decennia on hold staan vanwege dit probleem. Dit valt niet te rijmen voor het dorp petten, ineens weet deze burgemeester wederom een verse worst voor de neus te houden voor het dorp petten in de vorm van geld vrij te maken voor het dorp ‘maar gelet op de onbetrouwbaarheid van de burgemeester zal dit wederom een deceptie worden voor petten. Hoe gaan wij onze gasten in de zomer straks dit uitleggen? Betalen de migranten ook toeristenbelasting?

    Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ook: Crisisopvang Petten langer open Dorpsraad heeft vertrouwen in opvang Petten Rondleiding bij crisisopvang […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *